woensdag, 30. november 2011 - 11:28

Raad van State vindt dat bouw kolencentrales mag doorgaan

De bouw van de drie kolencentrales kan doorgaan. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald.

De Raad van State heeft de bezwaren van Greenpeace en Natuur&Milieu tegen de milieuvergunningen voor de kolencentrales afgewezen. Dit melden verschillende media woensdag.

Greenpeace en Natuur&Milieu voeren al enige jaren een juridische strijd tegen de stroomproducenten RWE/Essent, E.On en Electrabel, die alle drie een kolengestookte elektriciteitscentrale bouwen.(Eén in Groningen en twee anderen op de Maasvlakte). De milieuorganisaties vonden dat de provincies Zuid Holland en Groningen geen milieuvergunning hadden mogen afgeven voor de kolencentrales omdat deze slecht zouden zijn voor het milieu.

Maar de voorschriften in de milieuvergunning over de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen zijn volgens de Raad van State streng genoeg en de Raad vindt dat de vergunning de best beschikbare technieken bevat om de uitstoot van schadelijke stoffen zoveel mogelijk te beperken.

Greenpeace reageert teleurgesteld in Trouw: 'Met name de regio Rijnmond kent al heel vieze lucht. Met twee kolencentrales op de Maasvlakte komt daar nog veel meer vieze lucht bij.'
Provincie:
Tag(s):