maandag, 6. juni 2011 - 16:07

Radarcontroles volgen via Twitter

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie Fryslân gaat met ingang van maandag 6 juni een aantal van de dagelijkse radarcontroles via Twitter aankondigen.

Door deze controles actief te benoemen verwacht het VHT de verkeersveiligheid in de provincie nog meer te verhogen. De politie hoopt dat bestuurders zich steeds bewust zijn van de snelheid waarmee zij aan het verkeer deelnemen en de gevaren die aan hoge snelheden verbonden zijn. Het VHT rekent op een zodanige preventieve werking dat bestuurders hun snelheid altijd aan de plaatselijke omstandigheden aanpassen, ook op momenten dat er niet gecontroleerd wordt. Door de inzet van Twitter werkt het team transparant en laat zij zien wat zij doet om de verkeersveiligheid te verhogen.

De politie Fryslân heeft in het afgelopen jaar goede ervaringen opgedaan met de inzet van Twitter. De Friese opsporingssite Dader Gezocht heeft een eigen twitter-profiel en twittert actief opsporingsberichtgeving. Daarnaast twitteren onder andere de persvoorlichters, de centralisten van de meldkamer politie Fryslân, de buurtagenten en het inbrakenteam. Vanaf vandaag komt daar het Verkeershandhavingsteam dus bij!Volgen?

De tweets zijn te volgen via @vht_frl en het VHT nodigt dan ook alle geïnteresseerde weggebruikers uit om haar te volgen. Als volgers vragen hebben, worden zij verzocht telefonisch contact op te nemen met 0900-8844. Meer weten over het VHT? Kijk dan opwww.politie.nl/friesland/verkeer.
Provincie:
Tag(s):