maandag, 18. april 2011 - 13:11

Ramkraak en achtervolging in Zeist

Zeist

Maandagochtend heeft in Zeist een ramkraak in een winkel plaatsgevonden. Een achtervolging richting en door Utrecht was het gevolg.

De politie kreeg rond 06.00 uur een melding van een ramkraak in een winkel aan de Hoog Kanje. De melder had een auto met daarin twee personen zien wegrijden. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen de auto met hoge snelheid rijden op de kruising van de Amersfoortseweg met de Soestdijkseweg Zuid in de richting van Utrecht.

Na een achtervolging over de Utrechtseweg verloren de agenten de auto uit het oog. Een getuige wenkte op de Biltstraat de agenten, dat de auto de FC Donderstraat was ingereden. Op de kruising van de Alexander Numankade en de Van Speijkstraat, troffen zij de auto aan. Hierin lag de buit bestaande uit rookwaren.

Een getuige vertelde dat de verdachten de Van Speijkstraat in gerend waren. Meerdere eenheden van de politie zochten in de omgeving. Een motoragent zag toen hij bij de Buys Ballotstraat op het fietspad langs het spoor reed, drie personen op twee motorscooters zonder kentekenplaten. De agent zette de achtervolging in, die door Overvecht heen ging. Tijdens de achtervolging is de motoragent gevallen, maar hij raakte hierbij niet gewond. In het parkje aan het einde van de Ramsesdreef richting de Sjanghaidreef verloor de agent de verdachten uit het oog.
Provincie:
Tag(s):