donderdag, 28. april 2011 - 21:09 Update: 08-07-2014 0:59

Rangers gestraft na racistische leuzen van fans tegen PSV

(Elfvoetbal) Glasgow Rangers heeft van de UEFA een boete van 80.000 euro gekregen en mag geen supporters meenemen naar de eerstvolgende Europese uitwedstrijd. De straf volgt nadat fans van de Schotse topclub racistische uitlatingen deden tijdens het tweeluik met PSV, eerder dit seizoen in de Europa League.

De Europese voetbalbond gaf de Rangers een boete van 40.000 euro wegens het wangedrag van haar fans in Eindhoven. En omdat de supporters van The Gers in de return opnieuw in de fout gingen, kwam daar nog eens 40.000 euro bij.

De UEFA besloot verder dat de Rangers geen fans mee mag nemen bij de eerstvolgende uitwedstrijd in Europees verband. Gaan de fans van de Rangers binnen drie jaar nog eens in de fout, dan volgt opnieuw een Europese uitwedstrijd zonder eigen fans voor de Schotten.

Directeur Martin Bain van de Rangers liet in een reactie weten he te betreuren dat zijn club met deze zaken in verband wordt gebracht en zei dat 'de mensen die zich inlaten met dit soort gedrag, schade toebrengen aan de club die ze zeggen te steunen'.
Categorie:
Tag(s):