zaterdag, 2. april 2011 - 10:54 Update: 08-07-2014 0:59

Rapport Cruijff lekt voortijdig uit

(Elf Voetbal) Het veelbesproken rapport van het technisch platform onder leiding van Johan Cruijff ligt op straat. Uit het document, waar BNR Nieuwsradio beslag op legde, blijkt dat het plan vooral gericht is op ontwikkeling van het individu.

In het rapport, dat de titel 'Op weg naar een georganiseerde chaos, op weg naar succes' meekreeg, wordt de jeugdopleiding gezien als de basis om Ajax weer aan successen te helpen. "De schuldvraag is niet relevant, maar de veranderingsvraag wel: wáár moet Ajax veranderen", valt te lezen in het dikke rapport.

De sleutel van die verandering (en het begin daarvan) ligt volgens de mening van het technisch platform bij de jeugdopleiding. "Het moet beter in de basis van de jeugdopleiding bij Ajax. Alle mensen, kapitaal en energie moeten gericht zijn op het primaire proces van de jeugdopleiding: het opleiden van jeugdspelers tot volwaardige Ajax 1-spelers", valt te lezen in de samenvatting.

Vooral de voorgestelde personele consequenties deden de gemoederen flink oplopen met het vertrek van het bestuur en de raad van commissarissen als een van de resultaten.
Categorie:
Tag(s):