maandag, 21. maart 2011 - 10:51

Ravage na ramkraak bankfiliaal op Bataviastad

Lelystad

In de nacht van zondag op maandag is door criminelen grote schade aangericht aan een bankfiliaal op Bataviastad in Lelystad.

Enkele winkelpanden raakten eveneens zwaar beschadigd. De nog onbekende daders veroorzaakten een explosie bij de geldautomaat die de plafonds en de binnenmuren deed instorten. Een gestolen auto waarmee de poort en de pui was geramd werd brandend achtergelaten. Op de vlucht voor de politie gooiden criminelen vanuit hun vluchtauto kraaiepoten op de rijbaan waardoor een achtervolgende politie-eenheid de auto kwijtraakte. De recherche van District Noord is een groot onderzoek gestart.

Rond 02.35 uur kwam een inbraakmelding binnen bij de meldkamer. Behalve een beveiligingsbedrijf nam ook een politie-eenheid poolshoogte op het Bataviacomplex. Daar werd een brandende auto ontdekt die inmiddels ook een winkelpand in brand had gezet. De geldautomaat van het bankfiliaal bleek het doelwit te zijn geweest. In het bankfiliaal en de naastgelegen panden was een ravage ontstaan ten gevolge van een explosie. Meerdere eenheden posteerden zich op diverse tactische locaties om een eventuele vluchtauto op te pikken.

Een niet-herkenbare politie-eenheid zag een donkere auto rijden in de omgeving van Bataviastad en wilde een controle uitvoeren. Voordat het zover kwam strooiden de inzittenden van deze auto kraaiepoten op de rijbaan en maakten de criminelen zich met zeer hoge snelheid uit de voeten. De politiemensen in de burgerauto raakten hierdoor de auto kwijt toen deze richting de A-6 reed. Ondanks de inzet van diverse eenheden en de alarmering van omliggende politiekorpsen is de vluchtauto niet meer aangetroffen.

De brandweer heeft de brandende auto en het winkelpand geblust. Specialisten van de Technische Forensische Opsporing zijn een uitgebreid sporenonderzoek gestart.
Provincie:
Tag(s):