maandag, 12. september 2011 - 18:22

Ravage op A50 door gekantelde vrachtwagen

Arnhem

Een vrachtwagen is maandagmiddag omstreeks 15:15 uur gekanteld op de A50 vanuit Arnhem richting Apeldoorn.

Ter hoogte van Schaarsbergen raakte de chauffeur van de vrachtwagen de macht over het stuur kwijt. De vrachtwagen, geladen met betonplaten, kantelde waarna de lading op het wegdek terecht kwam. De vrachtwagen ligt dwars over de rijbaan. De chauffeur van de vrachtwagen lijkt ongedeerd uit zijn cabine te zijn gekomen, zo meldt de VID.

De volledige rijbaan naar Apeldoorn is afgesloten en gezien het gewicht van de lading en de vrachtwagen zal de afsluiting lange tijd kunnen duren. Het verkeer dat richting Apeldoorn wil, wordt dan ook geadviseerd om vanaf het knooppunt Waterberg om te rijden in de richting van Utrecht en Barneveld via de A12, de A30 en de A1.

Aanvankelijk had Rijkswaterstaat verwacht dat de A50 rond middernacht zou worden vrijgegeven. Deze prognose is om 17:35 uur gewijzigd. Aan het wegdek zullen nu noodreparaties worden uitgevoerd zodat er rond 20:00 uur tenminste één rijstrook vrijgegeven kan worden en het verkeer weer kan doorstromen. Dinsdagavond na de spits zal de definitieve reparatie aan het wegdek plaatsvinden.
Provincie:
Tag(s):