vrijdag, 2. december 2011 - 14:09

Raw Power in ForumImages: filmfestival, debat en cacaofeest

Groningen

Het Raw Power Filmfestival, van 8 t/m 11 december in ForumImages, laat een grote variëteit zien van films waarin ruwe grondstoffen de hoofdrol spelen. Naast de speelfilms, documentaires, recente titels én klassiekers vindt er ook een energiedebat en een cacaofeest voor kinderen plaats.

Donderdag 8 december om 20.00 uur opent het Raw Power Filmfestival met de confronterende documentaire Blood in the mobile. Deze documentaire toont de verbanden tussen onze mobiele telefoons en het oosten van de Democratische Republiek Congo. Voorafgaand aan de film is er een interview met fotograaf Jan-Joseph Stok en Trouw-journaliste Seada Nourhussen. Gepresenteerd door schrijver en columnist Khalid Boudou.

Debat: Energie in de toekomst. Kolen, gas, wind of zon?
Tijdens het debat Energie in de toekomst op vrijdag 9 december om 20.00 uur loopt een panel van deskundigen de verschillende energiescenario’s langs en gaat onderling en met de zaal in debat over haalbaarheid, milieu en rechtvaardigheid. Met Gertjan Lankhorst (GasTerra), Wijnand Duyvendak (klimaatactivist) en Ewald Breunesse (energietransitiemanager Shell) onder leiding van Avelien Haan.

Voor kinderen: Sjakie en het grote cacaofeest
Kinderen kunnen zich op zondag 11 december om 12.30 uur uitleven bij Sjakie en het grote cacaofeest met aansluitend de vertoning van de film Sjakie en de chocoladefabriek. Er is een chocoladefontein waar
kinderen koekjes en fruit in kunnen dopen, er wordt geschilderd met chocola en het chocolademeisje vertelt rechtstreeks uit de fabriek van Willy Wonka over chocola.
Provincie:
Tag(s):