vrijdag, 18. november 2011 - 17:35

Recherche onderzoekt moordopdracht binnen Dominicaanse drugshandel

Amsterdam

De Nationale Recherche onderzoekt al enkele maanden een moordopdracht binnen de Dominicaanse drugshandel.

'In september is een gewelddadige afrekening verijdeld in nauwe samenwerking met de autoriteiten van de Dominicaanse Republiek', meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Liguidatie voorkomen
Twee Dominicanen van 35 en 44 jaar zijn begin september in Amsterdam aangehouden, nadat de Nationale Recherche de opdracht onderschepte om een concurrerende drugshandelaar, een vrouw in de Dominicaanse Republiek, om het leven te brengen.

De aanleiding voor de afrekening lag vermoedelijk in een conflict tussen twee rivaliserende organisaties over de verdeling van drugsverkooppunten in Nederland.

Ook is bij een zogenoemde ripdeal in de Dominicaanse Republiek in 2010 een geldkoerierster 200.000 euro afhandig gemaakt. Het geld was vermoedelijk afkomstig van de drugshandel van de twee in Nederland aangehouden verdachten.

Een van de mensen die de vrouw van haar geld beroofden is na de ripdeal vermoord. De twee Dominicanen worden door de justitiële autoriteiten van het Caribische eiland ook verdacht van betrokkenheid bij deze liquidatie.

Duikers marine
Na de aanhouding van de verdachten in Nederland hebben duikers van de marine in de gracht langs de Jacob Catskade in Amsterdam een vuurwapen boven water gehaald. De semi-automatische 9-mm Glock met munitie behoorde waarschijnlijk toe aan een van de verdachten.

In de strafzaak tegen de twee Dominicanen is op 15 december een eerste openbare terechtzitting bij de rechtbank Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):