woensdag, 31. augustus 2011 - 10:09

Rechercheteam dicht bij identiteit dode man Polderweg

Schiedam

Het rechercheteam Polderweg onderzoekt een tip die mogelijk kan leiden naar de identiteit van de dode man die 24 juli op de Polderweg werd aangetroffen.

Het rechercheonderzoek heeft zowel in Nederland als in de rest van Europa vele acties ondernomen om achter de identiteit van de man te komen. Dit weekend heeft het team informatie uit Polen gekregen.

Zondagochtend 24 juli werd de nog onbekende man levenloos aangetroffen op de Polderweg in Schiedam. Hij bleek na een misdrijf in de nacht van 23 op 24 juli om het leven te zijn gekomen. Een team van 20 rechercheurs startte een uitgebreid onderzoek gericht op onder meer het achterhalen van de identiteit van het slachtoffer.

Aandacht in de media maar ook het gericht benaderen van onder meer omwonenden, vissers, vele ambassades, bedrijven en instanties in de regio leverde ruim 100 tips op. In totaal werden er 60 namen genoemd van mogelijke slachtoffers. Zij bleken na onderzoek niet het slachtoffer te zijn.

Ook waren er geen ‘hits’ in diverse (inter)nationale databanken voor o.a. vermisten en vingerafdrukken. Een aantal zoektochten op en rondom het plaats delict leverde geen directe informatie op, dat kon leiden naar de identiteit van het slachtoffer.

Ook politiekorpsen in het buitenland zijn benaderd. Dit weekend kreeg het team informatie dat mogelijk naar de identiteit van het slachtoffer kan leiden. Familie van het mogelijk Poolse slachtoffer is inmiddels benaderd. Aan de hand van de op handen zijnde confrontatie verwacht het team deze week hopelijk definitief uitsluitsel te kunnen geven over de identiteit van het slachtoffer.

Het onderzoek naar verdachte(n) wordt onverminderd voortgezet.
Provincie:
Tag(s):