dinsdag, 25. januari 2011 - 12:58

Rechercheteam onderzoekt branden Amersfoort

Amersfoort

Van september 2010 tot januari 2011 zijn er in Amersfoort meerdere branden geweest, die zeer vermoedelijk zijn aangestoken. De politie neemt de zaak hoog op en heeft een rechercheteam geformeerd. Het rechercheteam doet onderzoek naar brandstichting. De politie hoopt op informatie van het publiek.

De eerste brand is in de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 september. Dan gaat een boerderij met rieten dak in park Schothorst in vlammen op. In diezelfde nacht wordt ook brand gesticht bij een bedrijf aan de Utrechtseweg. Die brand veroorzaakt alleen schade aan de voordeur van het pand.

Ongeveer 2½ maand later gaat een bedrijfspand aan de Schothorsterlaan door brand verloren. Dat is in de nacht van maandag 29 op dinsdag 30 november rond 05.30 uur. Het gaat om een monumentaal pand met rieten kap. De brand is zo hevig dat de brandweer niet kan voorkomen dat het gehele pand in vlammen opgaat.

In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 december wordt er brand gesticht bij een bedrijf aan de Argonweg. Deze brand dooft gelukkig snel en de schade blijft beperkt.

In de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 januari breekt brand uit in een pand aan de Zwaaikom. Het gebeurt omstreeks 01.50 uur. De kleine brand is snel geblust. De schade blijft ook hier beperkt.

In diezelfde nacht wordt brand gesticht bij een woning aan de Resedastraat. Het vuur is bij de voordeur en gaat vanzelf uit. Het zorgt wel voor schade aan de woning.

In de nacht van zondag 16 op maandag 17 januari wordt brand gesticht bij dezelfde woning aan de Resedastraat. Het gebeurt omstreeks 00.30 uur. Een alerte buurtbewoner blust de brand.

Onderzoek
De politie neemt deze branden hoog op en formeert een rechercheteam van 15 personen. De Forensische Opsporing doet uitvoerig sporenonderzoek bij de branden en analyseert deze. De politie sluit samenhang tussen de branden niet uit. Rechercheurs horen van de verschillende branden getuigen en verzamelen mogelijk bewijsmateriaal. Van één brand stelt de recherche beeldmateriaal veilig, waarop een verdachte man te zien is.

Signalementen
Bij twee branden zien getuigen een verdachte en omschrijven het signalement aan de politie. Bij de brand aan de Zwaaikom gaat het om een blanke man van tussen 30 en 40 jaar oud, tussen de 1,70 meter en 1,80 meter lang en met een normaal postuur. Bij de brand in de Resedastraat gaat het om een man met lichtgetinte huidskleur, lengte ongeveer 1,70 meter, ongeveer 25 jaar oud, met donker haar, een mager gezicht en gekleed in een bruine jas en met een crèmekleurige pet op.
Provincie:
Tag(s):