vrijdag, 9. december 2011 - 14:41

Reconstructie dodelijke schietpartij parkeerterrein bouwmarkt Den Bosch

Den Bosch

Zondagochtend 11 december vindt een besloten beperkte reconstructie plaats naar aanleiding van de dodelijke schietpartij vorig jaar bij een bouwmarkt-filiaal in Den Bosch. Dit heeft het Gerechtshof Den Bosch
vrijdag bekendgemaakt.

‘In verband met het goede verloop ervan kan deze reconstructie uitsluitend worden bijgewoond door direct betrokkenen in deze strafzaak’, aldus het gerechtshof.

Pers en publiek hebben geen toegang tot de plaats van de reconstructie: het parkeerterrein van de bouwmarkt aan Lugteren in de Bossche wijk Maaspoort. Het terrein wordt door de politie afgezet en onbevoegden zullen op afstand worden gehouden.

Neergeschoten en overleden
In deze zaak wordt een 22-jarige Bosschenaar verdacht van het neerschieten van een 42-jarige plaatsgenoot op 1 maart 2010. Het slachtoffer overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Hoger beroep
De rechtbank 's-Hertogenbosch veroordeelde de schutter op 3 december 2010 voor moord tot een gevangenisstraf van veertien jaar. De man ging daarop in hoger beroep.

Op de zitting van 9 juni 2011 heeft het hof besloten dat nader onder onderzoek naar de toedracht van de schietpartij nodig is in de vorm van een beperkte reconstructie. De verdachte is hierbij niet aanwezig.

Het vervolg van de behandeling van deze zaak vindt plaats op 7 februari 2012 om 14.30 uur. Tijdens de zitting zal de reconstructie worden besproken. Deze zitting is openbaar en vindt plaats in het Paleis van Justitie in 's-Hertogenbosch.
Provincie:
Tag(s):