zondag, 9. oktober 2011 - 10:12

Recreatie en Toerisme Flevoland goed voor 7.500 banen

Lelystad

De vrijetijdsindustrie in Flevoland levert een toenemende bijdrage aan de Flevolandse economie. 'Dat brengt veel werkgelegenheid met zich mee, omgerekend ruim 7.500 full-time banen', meldt de provincie Flevoland.

Half miljard euro
De bijdrage aan de Flevolandse economie is inmiddels meer dan een half miljard euro per jaar. De totale bestedingen bedragen bijna € 575 miljoen. Deze cijfers komen uit Monitor Toerisme en Recreatie Flevoland 2011 (cijfers 2010).

Dit onderzoek wordt jaarlijks gedaan in opdracht van de Provincie Flevoland. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman (Economische Zaken): “Ik ben trots op hetgeen in Flevoland aan recreatie en toerisme tot stand is gebracht. Batavia Stad, Walibi Holland en de Eemhof zijn bekend, maar er is veel meer: verblijfsrecreatie, hotels, watersport, golfcourses, evenementen, musea. De futuristische architectuur van Almere is een voorbeeld van baanbrekende stedenbouw en de Flevolandse collectie land-art is adembenemend”.

Sinds tien jaar houdt de provincie Flevoland bij wat de bijdrage is van de vrijetijdssector aan de Flevolandse economie.
Provincie:
Tag(s):