vrijdag, 17. juni 2011 - 22:56

Red Hot Chili Peppers kondigt Europese tour aan

Red Hot Chili Peppers heeft vandaag via hun website hun Europese tour aangekondigd. Op zondag 16 oktober geeft de rockband een concert in Ahoy in Rotterdam.

With You’ dat op 26 augustus wordt uitgebracht. Voorafgaand aan de release van het nieuwe album verschijnt half juli de eerste single ‘The Adventures Of Raindance Maggi’. Het album is geproduceerd door niemand minder dan Rick Rubin, die eerder al verantwoordelijk was voor 5 succesvolle albums van de band: ´Stadium Arcadium´ (2006), ´By The Way´ (2002), ´Californication´ (1999), ´One Hot Minute´ (1995) en ´Blood Sugar Sex Magik´ (1991).

Red Hot Chili Peppers, bestaande uit frontman Anthony Kiedis, bassist Flea, drummer Chad Smith en de nieuwe gitarist Josh Klinghoffer, staat al sinds de jaren 80 aan de top en is één van de meest succesvolle rockacts uit de geschiedenis. Met hun combinatie van funk, rap, punk en rock scoorden de Peppers grote hits met o.a. ‘Under The Bridge’, ‘Give it Away’, ‘Scar Tissue’, ‘Californication’ en ‘Snow’. Wereldwijd hebben ze meer dan 60 miljoen albums verkocht.

Red Hot Chili Peppers heeft sinds 2007 niet meer in Europa getourd. In dat jaar speelden ze in een uitverkocht Goffertpark naar aanleiding van hun album ‘Stadium Arcadium’. Dit veel geprezen album kwam in 28 landen, waaronder Nederland, op de eerste plaats binnen in de charts en werd bekroond met een Grammy Award.

De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande donderdag 23 juni om 11.00 uur.
Categorie:
Tag(s):