dinsdag, 24. mei 2011 - 20:22 Update: 08-07-2014 0:58

Redding nabij voor PSV; gemeente presenteert woensdag plan

Eindhoven

(Elfvoetbal) De supporters van PSV weten woensdagochtend hoeveel hulp hun club van de gemeente krijgt. De gemeente Eindhoven presenteert dan een plan om PSV te helpen bij de financiële problemen.

Fractievoorzitters en fractiespecialisten van alle partijen in de Eindhovense gemeenteraad zijn dinsdagmiddag onder strikte geheimhouding tot woensdagmiddag geïnformeerd, melden bronnen op het stadhuis aan het ANP. Officieel doet de gemeente nog geen enkele mededeling.

PSV kampt met een miljoenentekort, door het mislopen van Champions League-voetbal. Daarop klopte de Eindhovense club aan bij de gemeente voor hulp. Het college heeft afgelopen maanden alle mogelijkheden geïnventariseerd en een scenario uitgewerkt. Meest genoemd tot dusver is een garantstelling.

PSV leed in het seizoen 2009-2010 17,5 miljoen euro verlies en kan door de derde plek in de eindstand van Eredivisie ook volgend jaar niet rekenen op inkomsten uit de lucratieve Champions League.

Algemeen directeur Tiny Sander presenteerde maandag al een nieuwe rugsponsor voor op het shirt. Onder zijn bewind stegen de sponsorinkomsten van 13 naar 18 miljoen euro, maar dat is nog niet voldoende om de gaten te dichten.
Categorie:
Tag(s):