maandag, 5. september 2011 - 17:42

Reddingsbrigade actief in zomers weekeinde

Vlissingen

Het mooie afgelopen weekend bezorgde Reddingsbrigade Nederland nog aardig wat werk aan het einde van de zomer. In totaal verleende de reddingsbrigade 427 hulp waarvan in 2 gevallen sprake was van een redding uit een levensbedreigende situatie.

Er werd 30 keer hulp verleend aan opvarenden, 20 keer werd er hulp geboden aan zwemmers, 314 keer eerste hulp verleend en 63 zoekgeraakte kinderen werden met hun ouders herenigd.

Vrouw in vaargeul
In Vlissingen redde de reddingsbrigade zaterdag een vrouw (40) uit de vaargeul. Opvallend veel kwallen werden er gesignaleerd in Wijk aan Zee en ’s Gravenzande.

In Maastricht verleende de reddingsbrigade, tijdens hun 80-jarig jubileum, hulp aan een boot met motorproblemen. Reddingsbrigade Hellevoetsluis zocht zaterdag mee naar een 18-jarige drenkeling die bij Barendrecht in de Oude Maas onder water is verdwenen.

De Dordtse Reddingsbrigade zorgde voor de waterveiligheid en EHBO tijdens de drukbezochte Wereldhavendagen in Rotterdam, terwijl in Roermond de reddingsbrigade paraat stond voor de eerste hulp tijdens het WK Timbersports.

De reddingsbrigades zijn dit jaar in totaal al 5435 keer in actie gekomen. Door de verregende zomer is dat wel beduidend minder keer dan vorig jaar om deze tijd.

Reddingsbrigade Nederland adviseert strandbezoekers en watersporters goed te letten op de informatie en waarschuwingen bij de strandopgangen en de adviezen van de lokale reddingsbrigade.

'Door goed te weten wat je kunt verwachten of waar je beter niet het water in kunt gaan, kunnen veel ongelukken worden voorkomen. Let ook goed op de weersvoorspelling voor de regio waar je je bevindt; er kunnen binnen Nederland grote verschillen bestaan in de weersomstandigheden', aldus de Reddingsbrigade.
Provincie:
Tag(s):