maandag, 11. juli 2011 - 17:44

Reddingsbrigade biedt afgelopen week 426 keer hulp

IJmuiden

De Reddingsbrigade heeft de afgelopen week 426 keer hulp verleend aan badgasten en watersporters die in de problemen waren gekomen. Dit heeft de Reddingsbrigade maandag bekendgemaakt.

Daarmee was het een redelijk rustige week voor de reddingsbrigades in Nederland. Er moest 322 keer eerste hulp worden verleend en er werden 29 vermiste kinderen opgespoord. Er werd 24 keer hulp verleend aan zwemmers en 51 keer aan watersporters in problemen.

Levensbedreigende situatie
Er werden met deze acties 16 mensen uit een levensbedreigende situatie gered. Daarnaast was de reddingsbrigade vooral preventief actief, met het waarschuwen van badgasten en watersporters voor muien en andere risico’s op en rond het water.

De reddingsbrigade was onder andere preventief aanwezig bij grote evenementen als Turn up the Beach van radio 538 in IJmuiden, dat vrijwel probleemloos verliep en de triathlon in Deventer waar een atlete op tijd uit een levensbedreigende situatie werd gered toen zij in het water het bewustzijn verloor.

Reddingsbrigade Nederland adviseert strandbezoekers en watersporters goed te letten op de informatie en waarschuwingen bij de strandopgangen en de adviezen van de lokale reddingsbrigade. Door goed te weten wat je kunt verwachten of waar je beter niet het water in kunt gaan, kunnen veel ongelukken worden voorkomen.
Provincie:
Tag(s):