dinsdag, 5. juli 2011 - 10:17

Regio Weert reikt Architectuurprijs uit

Weert

De Architectuurprijs voor Weert en Nederweert is zondagmiddag 3 juli uitgereikt. De Architectuurprijs 2011 ging dit jaar naar het ontwerp voor een bungalow aan de Rubenslaan 8. Het publiek koos voor de woning aan de Tooroplaan 27 en ontving daarmee de Publieksprijs. Beide zijn ontwerpen van Piet Coenders, wiens werk dit jaar centraal staat.

Het thema van de Architectuurprijs, die al sinds 1995 wordt uitgereikt, was dit jaar het oeuvre van Weerter architect Piet Coenders. Veel van zijn ontwerpen zijn te vinden in de gemeente Weert, maar ook in Nederweert.

Publieksprijs
Er zijn door het publiek bijna 500 stemmen uitgebracht, waarvan bijna 200 op de weekmarkt van 11 juni hebben gestemd en ruim 260 mensen stemden via internet. Opvallend is dat het publiek haar stem vaak goed motiveerde. Daarmee is het doel om meer mensen bewust te maken van architectuur dit jaar weer bereikt. De meeste publieksstemmen zijn uitgebracht op het project Tooroplaan 27, waarmee het de Publieksprijs kreeg.

Architectuurprijs
Het ontwerp van Piet Coenders aan de Rubenslaan 8 kreeg de Architectuurprijs 2011. De tweede prijs ging naar het woonhuis van Piet Coenders zelf aan de Rembrandtlaan. De jury loofde de derde prijs uit aan Van Goghlaan 10. Er was een eervolle vermelding voor het woonhuis aan de St. Maartenslaan 25.
Provincie:
Tag(s):