donderdag, 3. maart 2011 - 9:16 Update: 08-07-2014 1:00

Reis krijgt bijzondere carnavalsprijs als steuntje in de rug

Een Eindhovense carnavalsclub heeft Jonathan Reis een mentaal steuntje gegeven in zijn revalidatie van een zware knieblessure.

De Braziliaanse aanvaller van PSV krijgt 'D'n opkikker', een onderscheiding die elk jaar wordt uitgereikt aan een voetballer die vanwege blessureleed wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Reis liep op 19 december tijdens de competitiewedstrijd tegen Roda JC (3-1) een ernstige knieblessure op. Hij scheurde bijna alle banden die in zijn knie aanwezig na een botsing met Przemyslaw Tyton. De 21-jarige spits werd enkele weken terug voor het eerst geopereerd. Reis gaat halverwege maart voor de tweede keer onder het mes. Of hij nog volledig fit terugkeert als profvoetballer, vormt nog steeds een vraagteken.

De prijs wordt maandag om 14.22 uur op de Markt in Eindhoven uitgereikt. Omdat Reis in Brazilië verblijft, nemen zijn land- en ploeggenoten Cassio Ramos en Marcelo de onderscheiding maandag in ontvangst. Reis is de opvolger van FC Eindhoven-doelman Jurgen Hendriks, die de prijs in 2010 ontving.

Voor het eerst sinds 2008 gaat D'n Opkikker weer naar een PSV'er. De laatste die deze kreeg overhandigd, was Tommie van der Leegte. Eerder gingen onder meer Ronaldo, Stan Valckx, Erwin Koeman, Berry van Aerle, Hans van Breukelen, Frank Arnesen, Jurrie Koolhof, Adrie Koster en Jan van Beveren hem voor.

De Eindhovense Sociëteit D'n Opkikker richt zich vaak op spelers van PSV of FC Eindhoven, maar schroomt niet om voetballers van andere clubs uit te nodigen. Zo waren de laatste jaren onder meer John Heitinga, Leonardo, Niels Kokmeijer, Arjan Ebbinge en Ron Vlaar te gast om een steuntje in de rug te krijgen vanuit de Eindhovense carnavals- en voetbalwereld.
Categorie:
Tag(s):