dinsdag, 5. juli 2011 - 13:39

Reizigers zien strandverkoper op Schiphol

Schiphol

De Douane informeert ieder jaar vakantiereizigers over wat zij wel en niet mogen meenemen uit het buitenland. Dit jaar zet de Douane daarvoor op Schiphol ondermeer een strandverkoper en een enorme smartphone in.

Deze maand kunnen reizigers op Schiphol een strandverkoper tegenkomen. Een kleurig uitgedoste handelaar, behangen met neptassen, horloges kettingen e.d. die probeert reizigers te verleiden om zijn waar te verkopen. Maar, het aanschaffen en invoeren van deze producten is verboden, zo laat de strandverkoper vervolgens weten.

Reizigers kunnen op Schiphol ook spelen met een enorme smartphone waar zij de OK-app van de Douane kunnen testen en downloaden. Deze applicatie, die iedereen op z'n smartphone kan installeren, laat de invoerregels zien en geeft per land uitleg over welke spullen populair zijn bij de reizigers en waar ze op moeten letten.

Daarnaast heeft de Douane ook op bepaalde dagen een informatiestand op Schiphol. Hier kunnen reizigers terecht voor alle uitgebreide informatie en vragen. In de stand liggen allerlei spullen die in beslaggenomen zijn. Zo liggen er allerlei namaakgoederen en ook in beslaggenomen bedreigde planten- en diersoorten.
Provincie:
Tag(s):