vrijdag, 1. april 2011 - 21:19

REM-eiland aangekomen in Amsterdam

Amsterdam

Het REM-eiland is vanmorgen aangekomen in Amsterdam. Aan de westzijde van de dam, die de scheiding vormt tussen de Minervahaven en de Houthaven gaat het REM eiland opnieuw een pioniersfunctie vervullen.

Het voormalige platform was in de jaren 60 in gebruik door commerciële radio- en televisieproducties. In de jaren daarna was het eiland voor de kust van Noordwijk in gebruikt door onder andere onderzoekers.

Woningcorporatie De Key heeft het eiland gekocht en gaat onder meer gebruiken als restaurant.

Het stalen eiland telt 3 verdiepingen, weegt 450 ton. Na plaatsing wordt het platform afgebouwd wat naar verwachting 6 weken in beslag zal nemen.

Trekpleister
Het platform is een opvallende verschijning. Onder het motto “beleving is de beste promotie” is het REM eiland een trekpleister in de Houthaven. Vanaf het REM eiland kunnen bezoekers, de havens, de bedrijvigheid op het IJ optimaal ervaren en de ontwikkeling van de Houthaven volgen. Met de recreatieve functie draagt het REM eiland bij aan het levendig houden van het gebied en biedt het bezoekers de mogelijkheid om de omgeving te (her)ontdekken.

Renovatie en invulling
Het REM eiland is gestript, gerenoveerd en uitgebreid. Architectenbureau Concrete tekende voor het ontwerp van het exterieur. Het gerenoveerde REM eiland is nog steeds stoer en functioneel. Het voldoet nu aan de veiligheidseisen van deze tijd, heeft meer ramen voor het nodige licht en een derde verdieping. Het onderste dek biedt onderdak aan New People. Op het 2e en 3e dek komt het REM Eiland Restaurant waarvan de opening gepland staat in mei van dit jaar. Vanaf het dakterras, op 22 meter hoogte, is een fantastisch uitzicht op één van de oudste havens van Amsterdam.
Provincie:
Tag(s):