vrijdag, 5. augustus 2011 - 10:34

Reuzentweedekkers bezoeken Aviodrome

Lelystad

Maar liefst twaalf exemplaren uit heel Europa van de grootste tweedekker-vliegtuigen die ooit zijn gebouwd, zullen op vrijdag 12 augustus te gast zijn bij het luchtvaart-themapark Aviodrome.

Het eerste exemplaar van deze Russische Antonovs vloog in 1947. De Nederlandse eigenaar van één van deze Antonovs, Classic Wings, en de Aviodrome combineren deze Antonov meeting met een grote Hoogvliegersdag. Tijdens deze dag worden ernstig zieke en/of gehandicapte kinderen in de watten gelegd.

Antonov
De Antonov AN-2 is ´s werelds grootste eenmotorige dubbeldekker. Daarnaast zijn deze oldtimers volgens de statistieken een van de meest veilige luchtvaartuigen en zijn er meer dan 18.000 stuks van gebouwd. Rond 12.00 uur zullen de circa twaalf vliegtuigen de Aviodrome al vliegend bereiken, waarna ze om 15.00 uur zullen vertrekken. Een groot schouwspel voor de bezoekers van het familieluchtvaartpark!

Meeting
De Europese Antonov AN-2 meeting wordt voor de 15e maal gehouden, elk jaar in een ander land. Vorig jaar vond het evenement in Zweden plaats, dit jaar voor het eerst in Nederland. De vliegtuigen komen uit diverse Europese landen, waaronder uit Groenland. Vijftien jaar geleden is de meeting bedacht door een aantal liefhebbers en eigenaren van de Antonov AN-2. De meeting duurt vier dagen en tijdens deze dagen wordt er gezamenlijk opgetrokken, bijgepraat en bezienswaardigheden bezocht in het organiserende land. Dit jaar is dat de Aviodrome op de luchthaven Lelystad.
Provincie:
Tag(s):