dinsdag, 1. maart 2011 - 17:01

Rigoureuze ontslagen bij Limburg Kozijnen

Amsterdam

De onderhandelingen voor een sociaal plan voor Limburg Kozijnen te Sittard zijn op maandag 28 februari faliekant mislukt.

Het laatste productieonderdeel van het bedrijf wordt gesloten, nadat een groot deel van Limburg Kozijnen in de zomer van 2009 is opgedoekt door moederbedrijf Doorwin Groep. Er zijn nu nog 25 werknemers in dienst, waarvan enkelen ruim 40 jaar bij het bedrijf werken.

De directie wil dat medewerkers akkoord gaan met een opzegtermijn van 7 dagen in plaats van de volgens de cao vastgestelde vier maanden en heeft hen een zeer magere ontslagvergoeding aan geboden. “Hieruit blijkt op geen enkele manier respect voor hen die tot zelfs 43 jaar voor Doorwin gewerkt hebben”, aldus Henk Panhuizen, onderhandelaar voor FNV Meubel & Hout. “Het is een slinks plan.

De directie van Limburg Kozijnen, bestaande uit Mayco van de Wal en John Rietveld, heeft gewacht tot het bestaande sociaal plan per 1 januari 2011 afliep. Nu vallen deze ontslagen niet meer onder de regeling, wat betekent dat de werknemers geen enkele zekerheid hebben. Sinds oktober 2010 is er geen acquisitie meer gevoerd. Dit alles met doel om ermee te stoppen zodra ze goedkoop en snel van hun werknemers af konden komen. De financieel directeur, Mayco van de Wal, noemt zichzelf een kille rekenaar en dat blijkt ook uit deze kille gang van zaken.”
Provincie:
Tag(s):