donderdag, 27. oktober 2011 - 20:44

Rijbewijs kwijt na weigeren blaastest

De Bilt

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft donderdag het rijbewijs ingevorderd van een 37-jarige vrouw uit Soest.

Zij verleende geen medewerking aan een ademanalyse nadat zij, vermoedelijk onder invloed van alcoholhoudende drank, omstreek 16.25 uur betrokken was bij een aanrijding op de A28 ter hoogte van De Bilt.

Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt voor het niet meewerken aan de ademanalyse.

De automobiliste was in eerste instantie tegen de vangrail gereden en kort daarna achter op de trekhaak van een andere auto. Deze auto liep geen schade op, niemand raakte gewond. Een weginspecteur van Rijkswaterstaat waarschuwde voor deze aanrijding de Verkeerspolitie van het KLPD. Op straat weigerde de vrouw mee te werken aan een blaastest. Op het bureau in Driebergen werkte zij ook niet mee aan de ademanalyse.

Volgens de vrouw had ze twee glazen Wodka op en was ze tegen een ‘zonnebankgezicht’ aangereden, waarna ze zelf de politie had gewaarschuwd.

De Verkeerspolitie van het KLPD stuurt aan het CBR een mededeling over dit voorval. Deze mededeling kan leiden tot het volgen van een cursus Educatieve Maatregel Alcohol. Het is dan verplicht om deze cursus van drie dagen tegen betaling van 720 euro te volgen. Het niet voldoen van het bedrag of met onvoldoende resultaat deelnemen aan de cursus kan ongeldigverklaring van het rijbewijs tot gevolg hebben.
Provincie:
Tag(s):