woensdag, 1. juni 2011 - 9:37

Rijksrecherche: vertrouwelijk politiedocument blijkt niet gelekt

Amsterdam

Kort na de liquidatie van Stanley Hillis, op 21 februari 2011, is er in een dagblad de indruk gewekt dat er vanuit politie/justitie zou zijn gelekt naar het criminele milieu. Later is in diverse media een vertrouwelijk politiedocument gepubliceerd waarin onder meer de naam van Stanley Hillis. werd genoemd. Naar aanleiding van dit document werd opnieuw gesuggereerd dat er sprake zou zijn van een lek.

Door de Rijksrecherche is onder leiding van het Landelijk Parket een onderzoek ingesteld naar de herkomst van dat vertrouwelijk politiedocument. Uit dit onderzoek is gebleken, dat tijdens het printen van een groot strafdossier, wat duizenden pagina's behelst, één pagina van een andere printopdracht terecht is gekomen.

Dit strafdossier is vervolgens zoals gebruikelijk onder de advocaten van de verdachten uit die zaak verspreid. Daarmee is informatie uit een vertrouwelijk politiedocument - waarvoor het vel was uitgeprint - onbedoeld terecht gekomen bij andere partijen. Uiteindelijk is het document via één van de verdachten uit het onderzoek verspreid en op straat komen te liggen.
Provincie:
Tag(s):