dinsdag, 4. januari 2011 - 19:22

Rijkswaterstaat druk met herstel vorstschade aan wegen

Almere

Nu de dooi inzet wordt de vorstschade aan het asfalt steeds meer zichtbaar. 'Rijkswaterstaat zet in op snelle maatregelen om de hinder voor de weggebruiker te beperken en de veiligheid te waarborgen', meldt RWS dinsdag.

Dagelijks houden de weginspecteurs het wegdek scherp in het oog. Signaleren zij vorstschade, dan worden hier zo snel mogelijk maatregelen voor genomen, zoals het inschakelen van een aannemer om het gat te repareren.

Daarnaast kunnen weggebruikers zelf ook een bijdrage leveren aan het signaleren van vorstschade door gaten in de weg door te geven bij de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat via 0800-8002.

Een oplettende weggebruiker meldde dinsdagochtend bij 0800-8002 schade op de A27 bij Almere-Stad. De melding is doorgegeven aan het wegendistrict en de schade is vanmiddag nog gerepareerd.

Vorstschade
Vorstschade treedt vooral op in oudere wegdekken en de kans op schade neemt toe bij strenge vorst, in combinatie met vries-dooi-wisselingen. Onder verkeersbelasting ontstaan er scheurtjes in het asfalt, waar water in kan komen. Bij vorst bevriest het water in het asfalt en zet het uit. Hierdoor raken meer steentjes los uit het wegdek dan anders.
Provincie:
Tag(s):