woensdag, 20. juli 2011 - 17:36

Rijstroken afgesloten op de A20 door wolkbreuk

Door een flinke regenbui van woensdagmiddag zijn op de A20 vanuit Gouda naar Hoek van Holland ter hoogte van het Cortlandt-Aquaduct twee rijstroken afgesloten in verband met water op de weg. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst woensdag.

Rijkswaterstaat meldt dat de oorzaak kan zijn dat er eventueel een pomp defect is. De kolken kunnen het water momenteel niet afvoeren, waardoor het water bij de auto's tot aan de dorpel kwam te staan. De aannemer is onderweg om het probleem te verhelpen. Volgens de ANWB staat er zo'n 30 à 40 cm water.

Het incident zorgt voor 4 kilometer langzaamrijdend verkeer tussen Moordrecht en het Cortlandt-Aquaduct. In de tegenovergestelde richting is ook vertraging ontstaan van 5 km.

Er is een omleiding ingesteld op de A20 vanuit Gouda naar Hoek van Holland. Verkeer richting Rotterdam wordt geadviseerd om de borden Den Haag/Delft te volgen(A12, A4 en de A13).

Ook ter hoogte van het knooppunt Terbregseplein wordt het verkeer omgeleid. Verkeer richting Gouda wordt geadviseerd om de borden Den Haag (A20, A13, A4 en de A12)
Provincie:
Tag(s):