woensdag, 27. april 2011 - 20:52

Rijwielhandel verkoopt gestolen fietsen

Hoogeveen

Bij een rijwielhandel aan de Alteveerstraat in Hoogeveen heeft de politie vorige week woensdag 14 gestolen fietsen in beslag genomen. Negen van deze gestolen fietsen heeft de politie inmiddels weer terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaars.

Vorige week werd de 51-jarige bedrijfsleider en eigenaar van deze rijwielhandel aangehouden op verdenking van heling. Na de melding van een vrouw, die in deze zaak de gestolen fiets van haar buurvrouw zag staan, trof de politie meerdere fietsen aan die van diefstal afkomstig bleken te zijn. Ook werden er een zevental doorgeslepen fietssloten aangetroffen. Van negen van de 14 in beslag genomen fietsen is nu duidelijk dat ze van diefstal of inbraak afkomstig zijn. Deze fietsen zijn terug bij de eigenaars.

De man is de afgelopen dagen uitgebreid verhoord en is maandag weer in vrijheid gesteld. Hij verklaarde de fietsen van hem onbekende personen gekocht te hebben. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens heling.

De politie wil ook graag de overgebleven vijf fietsen teruggeven aan de eigenaars. Deze fietsen zijn zeer waarschijnlijk recent gestolen in Hoogeveen. Het gaat om drie damesfietsen van de merken Batavus, Gazelle, Sparta, een zilverkleurige damesfiets type San Felipe en één herenfiets van het merk Target Washington. Mensen die recent een dergelijk fiets zijn kwijtgeraakt en nog geen aangifte hebben gedaan kunnen zich melden op het politiebureau in Hoogeveen.
Provincie:
Tag(s):