zaterdag, 12. februari 2011 - 17:52 Update: 08-07-2014 1:00

Robben scoort tweemaal voor winnend Bayern

Bayern München heeft goede zaken gedaan in de strijd om een ticket voor de Champions League. De ploeg van Louis van Gaal won ruim van een hard spelend Hoffenheim.

Onder meer dankzij twee goals van Arjen Robben werd het 4-0. Vooral de laatste was prachtig.

Na iets meer dan een uur spelen kwam Robben vanaf rechts naar binnen gedribbeld. Een aantal verdedigers konden hem niet afstoppen en met een rollertje passeerde Robben doelman Tom Starke.

Maar het mooiste bewaarde Robben voor het laatst. Vanuit stand krulde hij de bal in de verre kruising. Het waren alweer de derde en vierde goal in zijn vierde wedstrijd van het seizoen.

Bayern ging thuis tegen Hoffenheim furieus van start. In de tweede minuut scoorde Mario Gomez al. Binnen het kwartier volgde de 2-0 van Thomas Müller. Bij Hoffenheim was Edson Braafheid geschorst. Ryan Babel speelde onzichtbaar.

Bayern staat na de zege op de derde plaats, concurrenten Mainz en Hannover komen zondag pas in actie. Leverkusen blijft tweede, dankzij een 0-3 zege op Eintracht Frankfurt.

Schalke 04 won ook weer eens. Op aangeven van Raul scoorde Jefferson Farfan de enige treffer tegen Freiburg. De ploeg van Klaas-Jan Huntelaar (die al in de rust werd gewisseld) vindt hierdoor de aansluiting met de middenmoot. HSV, met Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen in de basis en Eljero Elia als invaller versloeg VfL Wolfsburg. In de eerste helft benutte Mladen Petric een strafschop.