woensdag, 16. maart 2011 - 23:18

Robert M. heeft nog meer kinderen misbruikt

Amsterdam

Robert M. heeft donderdagmiddag toegegeven dat hij 85 in plaats van 83 kinderen misbruikt heeft. In alle gevallen gaat het om kinderen tussen de 0 en 2,5 jaar.

UPDATE 20.30 uur - M. heeft kinderen tussen de 0 en 2,5 jaar misbruikt omdat zij nog niet kunnen praten. Bij veel van zijn slachtoffertjes is hij binnengedrongen zo gaf hij toe.

Het misbruik is gebeurt bij onder andere vier vestigingen van het Hofnarretje, bij oppasadressen en bij Robert M. thuis. Ook als hij bij mensen ging oppassen nam hij een altijd een camera en een zakje glijmiddel mee.

De technische recherche heeft een groot aantal foto’s en filmpjes met daarop ernstig seksueel misbruik gevonden. Ook Robert M. is op het beeldmateriaal te zien. Ook de Amstelveense verdachte is op beeldmateriaal te zien.

Inmiddels zijn er 34 kinderen herkend.

Richard Korver, de advocaat van de slachtoffers in de zedenzaak, verwacht dat er nog meer verdachten zullen worden aangehouden.

Dat zegt Korver tegenover AT5. Dinsdag maakte het OM al bekend dat vorige week een 36-jarige man uit Amstelveen is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij de Amsterdamse zedenzaak.

De politie kwam de man op het spoor omdat uit het onderzoek in de Amsterdamse zedenzaak bleek dat hij contact heeft gehad met verdachte Robert M. Deze 36-jarige verdachte is op vrijdag 11 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Die heeft de man voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Advocaat Korver verwacht dat Robert M. maximaal 16 jaar met TBS zal krijgen opgelegd.
Provincie:
Tag(s):