dinsdag, 8. maart 2011 - 21:56

ROC Friese Poort snackt het gezondst!

Sneek

Dinsdag vond voor de 5e keer de Noordelijke Leermeersterdag plaats. Dit evenement wordt georganiseerd door ROC Friese Poort, het Drenthe College, Friesland College, Noorderpoort en het Alfa-college.

Uit de drie noordelijke provincies kwamen ruim 250 leermeesters om zich op de hoogte te laten stellen van een aantal recente ontwikkelingen in hun vak. Daarnaast was er een kookwedstrijd tussen deelnemers van de noordelijke ROC’s. Gastbedrijf ROC Friese Poort werd door de jury onder leiding van sterrenkok Paul van Staveren tot overall winnaar uitgeroepen.

De dag begon met een gastspreker Tom van ’t Hek die als “leermeester” van onder andere het dames hockeyteam de link wist te leggen naar het opleiden van leerlingen in de Horeca. Vervolgens konden de gasten kiezen uit 9 verschillende workshops. Men kon daarbij kiezen uit bijvoorbeeld het proeven van vis, wijn of whiskey maar zich ook laten informeren over ‘hoe het puberbrein denkt en werkt’.

Naast sterrenkok Paul van Staveren zat ook sterrenkok Jilt Cazemier van de Vlindertuin en Steef Haarsma van de Hanos in de jury. De kookwedstrijd had als thema “gezond snacken”. Dit thema moesten de teams vertalen in hun producten en presentatie. De jury verbaasde zich over het hoge niveau waarop de leerlingen hun producten bereiden. Passie, ambitie, smaak, efficiency in de keuken, presentatie en mise en place waren slechts enkele punten waarop zij de verschillende teams beoordelen. Uiteindelijk leverde ROC Friese Poort het beste bedieningsteam, Friesland College het beste kookteam, het Drente College won de tweede prijs bij de ‘overallwinnaar’ en ROC Friese Poort dus eerste.

De Noordelijke Leermeesterdag vindt één keer per twee jaar plaats. In 2013 zullen de ROC’s wederom de ‘koks’messen slijpen om de beste presentaties te leveren.
Provincie:
Tag(s):