donderdag, 27. januari 2011 - 17:31

ROCOV wil strippenkaart nog niet weg uit Utrecht

Het ROCOV Utrecht is niet voor het plan van de provincie Utrecht en het Bestuur Regio Utrecht om de strippenkaart op korte termijn in de gehele provincie uit te schakelen. Er zijn nog teveel problemen met de chipkaart die om een oplossing vragen.

Jan van Leijenhorst — voorzitter van het ROCOV — ziet een aantal belangrijke problemen bij de OV-chipkaart: “Zo is er momenteel maar één loket waar reizigers terecht kunnen met vragen en klachten, wordt de ochtendspits gemiddeld duurder, is er nog geen oplossing voor
groepen reizigers zoals schoolklassen, en is er geen duidelijkheid voor reizigers met een verstandelijke beperking, of autistische storing. Ook moeten mensen nog meer wennen aan de ov-chipkaart. Het aantal mensen wat niet uitcheckt kan hiermee omlaag.”

Van Leijenhorst benadrukt dat het ROCOV niet tegen de komst van de chipkaart is. “De invoering is op de goede weg, maar door een aantal problemen die nog om een oplossing vragen, is het op dit moment niet verstandig om de strippenkaart al definitief af te schaffen.”
Provincie:
Tag(s):