woensdag, 6. juli 2011 - 21:00

Rode Kruis en Zeelandia maken samenwerking bekend

Zierikzee

De Zeeuwse afdeling van Het Nederlandse Rode Kruis en Koninklijke Zeelandia Groep BV uit Zierikzee gaan samenwerken om de veiligheid in de regio te vergroten.

De samenwerking tussen het Rode Kruis Zeeland en Zeelandia valt onder een groter programma waarin de Zeeuwse afdeling van de hulporganisatie meer samenwerking zoekt met het Zeeuwse bedrijfsleven. Zo werd eind vorig jaar een noodhulpcontainer gefinancieerd door hoofdsponsor Delta Zeelandfonds.

Deze container is gestationeerd in Terneuzen. In de 2e fase van het project krijgt nu ook Schouwen Duiveland de beschikking over een identieke noodhulpcontainer, die wordt gefinancierd door Delta Zeelandfonds, Pladdet uit Biervliet en Elopak uit Terneuzen.

Regio-coordinator van het Rode Kruis Zeeland, Co van de Velde: “Het Rode Kruis staat midden in de samenleving en is een niet weg te denken onderdeel van de bestrijding van rampen. Wij zijn dan ook bewust op zoek gegaan naar een samenwerking met het Zeeuwse bedrijfsleven, om een zo gunstig mogelijke locatie te vinden voor dit moderne materiaal, waarmee we op professionele wijze en met een zeer korte reactietijd adequaat kunnen reageren op eventuele calamiteiten.

Zeelandia is voor ons een ideale partner, die veiligheid hoog in het vaandel heeft staan. Wij mogen onze noodhulpcontainer op hun terrein plaatsen en gebruik maken van hun voorzieningen. Voorts kunnen we gezamenlijke oefeningen houden en zo de veiligheid van dit deel van de regio naar een hoger plan tillen.”

Op vrijdag 8 juli om 16.00 uur zal de noodhulpcontainer op feestelijke wijze worden geplaatst op het terrein van Zeelandia aan de Straalweg 4 in Zierikzee. De overdracht zal begeleid worden door een afvaardiging van de gemeente Schouwen-Duiveland, onder het toeziend oog van de sponsoren Delta Zeelandfonds, Pladdet uit Biervliet en Elopak uit Terneuzen, samen met het personeel van Zeelandia en andere genodigden en belangstellenden.
Provincie:
Tag(s):