maandag, 5. december 2011 - 8:56

Rode kruizen veroorzaken monsterfile A4

Verkeer richting Amsterdam kwam maandagochtend muurvast te staan op de A4 richting Amsterdam. Dit meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) maandag.

Vanwege problemen met de signalering boven de rijbaan ter hoogte van Hoogmade bleven er twee rijstroken afgesloten. Hierdoor bleef er veel te weinig asfalt over voor het overige verkeer.

Maandagochtend rond 05:45 uur vond er een aanrijding plaats op de A4 bij Hoogmade. Hierdoor moest enige tijd linkerrijstrook tussen Hoogmade en Zoeterwoude-Dorp afgesloten worden. Toen de betrokken voertuigen van de rijbaan verwijderd waren, leek het er op dat alle rijstroken vrijgegeven konden worden, en de inmiddels ontstane file kon verdwijnen.

Het tegendeel bleek waar. Vanwege een technische storing kreeg Rijkswaterstaat het rode kruis boven de linkerrijstrook niet weg. Hierdoor bleef de linkerrijstrook afgesloten. Vanwege werkzaamheden is de A4 daar al beperkt beschikbaar. Er bleef dus slechts een rijstrook over voor al het verkeer richting Amsterdam.

De file achter het incident groeide in verschrikkelijk tempo aan. Rond 08:00 uur stond het verkeer vanaf Rijswijk-Centrum muurvast over maar liefst 20 kilometer. Rond 08:15 was er nog steeds geen monteur van Rijkwaterstaat aanwezig om het euvel te verhelpen.

Even na 08:30 uur slaagde een monteur er dan toch in het euvel te verhelpen. De ontstane file van toen nam eindelijk in rap tempo af. Helaas zal het waarschijnlijk nog wel even duren voor dat de file daadwerkelijk in zijn geheel is opgelost.
Provincie:
Tag(s):