woensdag, 19. oktober 2011 - 20:28

Rodenaren na steekpartij aangehouden

Roden

De politie heeft zondag en maandag twee mannen van 24 en 26 jaar uit Roden aangehouden.

De mannen waren betrokken geweest bij ongeregeldheden rondom de Rodermarkt op 24 september dit jaar. Hierbij raakten twee personen gewond. De 26-jarige man wordt verdacht van het steken met een mes. De andere van het met een auto inrijden op een persoon. Bij de ongeregeldheden waren meer personen betrokken en meer aanhoudingen zullen volgen.

In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 september ontstond er op de Heerestraat in Roden ruzie tussen twee groepen jongeren. Bij deze ruzie raakten een 18-jarige jongen uit Eelderwolde en een 22-jarige jongeman uit Wildervank gewond. Ze waren geslagen en geschopt. Ook bleken beiden te zijn gestoken. De daders waren niet meer aanwezig. De gewonde jongens zijn per ambulance overgebracht naar het UMCG in Groningen. De 18-jarige jongen kon direct na behandeling naar huis. Het andere slachtoffer is enige tijd ter observatie opgenomen. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. Ook een 18-jarig meisje uit Wildervank deed aangifte. Toen zij een foto wilde maken van een auto waarin mogelijke daders wegreden, werd er met deze auto op haar ingereden. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht hiervan.

Het politieonderzoek naar deze geweldsincidenten heeft nu geresulteerd in de eerste aanhoudingen. Deze twee verdachten hebben hun betrokkenheid bekend en zijn dinsdag weer in vrijheid gesteld. Het politieonderzoek gaat door en meer aanhoudingen voor openlijke geweldpleging zullen volgen.

De politie adviseert mensen die bij deze vechtpartij betrokken waren zich te melden op het politiebureau in Roden. Daarmee kunnen ze voorkomen dat ze thuis, op school of op hun werk worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):