donderdag, 1. december 2011 - 9:55

Roermondenaar door het lint bij verkeerscontrole

Echt-Susteren

Bij een verkeerscontrole in Echt is dinsdagmiddag op de Bellekeweg een 55-jarige inwoner van Roermond door de politie aangehouden. De man gaf geen gehoor aan een stopteken bij de verkeerscontrole en pleegde verzet tegen de agent die hem staande hield.

Bij de controle door het VHT in samenwerking met de Belastingdienst, werd de automobilist staande gehouden en gecontroleerd. Bij controle door de Belastingdienst bleek dat de man een openstaande boete had van enkele duizenden Euro's. Over het betalen daarvan ontstond een conflict tussen de controleur en de automobilist. Toen werd gesteld dat de verdachte zijn auto moest achterlaten of betalen, stapte hij in zijn wagen en reed weg. Twee verkeersassistenten gaven de man opnieuw een stopteken, hetgeen hij negeerde, waardoor beide politiemensen opzij moesten springen om niet geraakt te worden door de wegrijdende auto.

Een blokkade door een motoragent werd met diverse malen gas geven tot op zeer korte afstand door de verdachte met zijn auto benaderd. Hierop werd de man door de motoragent aangehouden, waarbij de verdachte zich enkele malen los trok en daarbij flink verbaal geweld gebruikte. Uiteindelijk werd hij uit zijn auto gehaald onder flink verzet. Nadat de man geboeid was werd hij overgebracht naar het bureau waar hij werd voorgeleid voor de hulpofficier van justitie. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor verzet tegen zijn aanhouding en poging tot zware mishandeling van een politieman. Hij is met een dagvaarding heen gezonden.
Provincie:
Tag(s):