maandag, 14. februari 2011 - 9:31 Update: 08-07-2014 1:00

Ronaldo zet punt achter glansrijke loopbaan

(Elf Voetbal) En opnieuw komt een lange, glorieuze voetballoopbaan ten einde. Ronaldo zal een punt gaan zetten achter zijn voetballoopbaan.

Waarschijnlijk gaat hij per direct stoppen. Dat heeft de 34-jarige Braziliaanse aanvaller zondag in de krant Estado de Sao Paulo gezegd. Ronaldo, ook bekend staand als El Fenomeno, heeft vandaag (maandag) een persconferentie uitgeschreven om zijn besluit toe te lichten.

De belangrijkste reden om te stoppen, zijn de blessures waar hij de laatste tijd steeds vaker mee te maken heeft. De voormalig Braziliaans international staat dit seizoen in eigen land nog onder contract bij SD Corinthians. Daar heeft hij na dit seizoen nog een contract voor een jaar. Maar al eerder liet hij weten daarna geen andere club meer te zoeken.

"Het is geheel een persoonlijke beslissing, maar hij vindt dat zijn tijd als profvoetballer nu ten einde is gekomen", vertelde zijn zaakwaarnemer Fabiano Farah. Zelf zou Ronaldo in de krant hebben gezegd. "Hoe graag ik het ook zou willen, ik kan het niet langer volhouden op deze manier."

Ronaldo werd in zijn loopbaan drie keer tot wereldvoetballer van het jaar uitgeroepen. In 2002 werd hij wereldkampioen. Acht jaar eerder stond hij ook met de mondiale beker in zijn handen, maar kwam hij als 17-jarig talent niet in actie. In 1997, 1999 en 2004 won hij de Copa América en in 1997 de Confederations Cup. Hij droeg de shirts van PSV, FC Barcelona, Internazionale, Real Madrid en AC Milan. Met die clubs won hij onder het WK voor Clubteams, de Europa Cup II, de UEFA Cup, de Europese Supercup en werd hij kampioen van Spanje.

De laatste jaren kwam hij niet meer zo positief in het nieuws. Zijn gewicht bleek voortdurend een probleem en ook op basis van discipline was er steeds meer aan te merken op de speler.
Categorie:
Tag(s):