vrijdag, 21. januari 2011 - 19:39

Roofvogels door vergiftiging gedood in Posterholt

Posterholt

In een natuurgebied bij Posterholt, nabij de grens met Duitsland, zijn in januari tot nu toe 13 dode roofvogels gevonden. Het gaat met name om buizerds die vermoedelijk door vergiftiging zijn gedood. Dit meldt de politie Limburg-Noord.

In de directe nabijheid van die buizerds zijn eveneens dode duiven aangetroffen die waarschijnlijk waren voorzien van een nog onbekend bestrijdingsmiddel. De indruk bestaat dat die dode vergiftigde duiven bewust in het buitengebied zijn uitgelegd om hongerige roofvogels te lokken en uiteindelijk te doden.

Ondanks het feit dat alle roofvogels sinds 1936 wettelijk beschermd zijn, is roofvogelvervolging nog steeds actueel. Het Regionaal Milieu Team van de politie Limburg-Noord doet in samenwerking met de Groene brigade van de provincie Limburg onderzoek.

In verband met gezondheidsrisico door het gif in de vogels wordt geadviseerd geen dode dieren op te pakken of aan te raken en honden aangelijnd te houden.

De politie roept getuigen op om zich te melden als zij informatie hebben met betrekking tot de dode roofvogels via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):