zaterdag, 17. september 2011 - 12:22

Rookcontroleurs krijgen klappen in Nijmeegs café

Nijmegen

Twee controleurs van de Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) hebben vrijdagavond klappen gekregen bij een bezoek aan een horecagelegenheid aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen.

Bij de controle rond 23.40 uur in het café schreven de controleurs een bekeuring uit naar aanleiding van hun controle op roken. Drie cafégasten werkten de twee controleurs echter naar buiten. Daar werd het tweetal door de drie mannen geschopt.

Politieagenten die vervolgens naar het betreffende café gingen zagen daar dat het inmiddels gesloten was. Wel reed net een man weg die voldeed aan het signalement dat de controleurs hadden opgegeven. De politiemensen hielden deze man aan. Het betreft een 31-jarige man uit Nijmegen.

Van een tweede verdachte was de naam bekend bij de politie. De politie heeft daarop naar deze man gezocht. Enkele uren later kon hij worden aangehouden voor het politiebureau aan de Stieltjesstraat. De verdachte, een 41-jarige man uit Kranenburg (D), verklaarde dat hij zichzelf kwam melden. Hij gaf toe betrokken te zijn geweest bij het incident op de Berg en Dalseweg.

De politie heeft aangifte opgenomen van de VWA-controleurs en doet nog onderzoek naar de derde verdachte. Tegen de twee reeds aangehouden mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):