woensdag, 18. mei 2011 - 12:42

Roosendaler (24) gearresteerd na melding van carjacking

Roosendaal

De politie heeft dinsdagnacht omstreeks 00.25 uur op de Albastdijk een 24-jarige Roosendaler aangehouden die verdacht wordt van de gewelddadige diefstal van een auto.

Dinsdagnacht werd omstreeks 00.20 uur gemeld dat op de Elisadonk een automobilist zijn auto, een Volkswagen Golf, onder bedreiging van een vuurwapen had moeten afgeven.

Agenten die enkele minuten na de melding over de Burgemeester Scheiderlaan reden, zagen daar de bedoelde Volkswagen Golf rijden. Zij reden achter die auto aan. De bestuurder doofde zijn verlichting en reed met hoge snelheid de Albastdijk in. In een bocht van die straat zagen de agenten de auto stilstaan. Ze brachten hun auto, achter die VW Golf tot stilstand.

Vanwege de melding van vuurwapengebruik, werd het dienstpistool ter had genomen. De bestuurder stapte uit waarna een van de agenten hem twee keer toeriep dat hij zijn wapen moest laten vallen en moest blijven staan. De bestuurder voldeed daar echter niet aan, waarna de politieman een schot loste. Na het schot rende de verdachte de hoek om richting de Zundertseweg. Hij werd niet meer achterhaald. In de auto zat nog een passagier, een naar later bleek 24-jarige Roosendaler, hij is aangehouden.

De recherche is inmiddels een uitgebreid onderzoek gestart naar de achtergronden van deze zaak en naar de ontkomen verdachte. Zo moeten de rechercheurs nog spreken met de eigenaar van de aangetroffen en kennelijk eerder vannacht gestolen auto. Ook wordt getuigen van het incident gevraagd zich te melden bij de politie via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):