zondag, 13. november 2011 - 16:46

Rotterdammers verdacht van mensenhandel

De eenheid vreemdelingen politie heeft maandag een 25 jarige vrouw en een 30 jarige man uit Rotterdam aangehouden op verdenking van mensenhandel. De Rotterdammers worden ervan verdacht dat zij meerdere minderjarige meisjes in de leeftijd van 15 en 16 jaar in de prostitutie hebben laten werken.

De zaak kwam aan het licht nadat een familielid van een van de meisjes melding had gemaakt bij de politie. Het familielid had signalen opgevangen waaruit opgemaakt kon worden dat het meisje mogelijk in de prostitutie werkzaam was.

De politie startte direct een onderzoek. Hierbij werd onder andere met betrokkenen gesproken. Uit het onderzoek werd duidelijk dat het meisje onder dwang in de prostitutie moest werken in een woning in Den Haag.
De verdachten bleken via advertentiesites op het internet klanten te werven.

Verder onderzoek wees uit dat het meisje niet het enige slachtoffer was. Een vriendin was hetzelfde overkomen. Tijdens een prostitutiecontrole in een woning in Barendrecht werd een minderjarig meisje aangetroffen. Zij bleek voor dezelfde groep verdachten te werken.

Eerder werden er in dit onderzoek al een 22 jarige man uit Rotterdam en een 26 jarige man uit Barendrecht aangehouden. De verdachten zijn donderdag 10 november 2011 voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor nader onderzoek in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):