woensdag, 9. februari 2011 - 15:48

Rotterdamse veiling relatiegeschenken levert 11.132,- euro op

Rotterdam

De veiling van 75 relatiegeschenken van de gemeente Rotterdam heeft 11.132,- euro opgebracht. ‘Dat is ruim vier keer zoveel als het totaal aan startbiedingen van 2.500 euro waarmee de veiling begon’, meldt de gemeente Rotterdam woensdag.

Ruim 1400 keer werd een bod uitgebracht op de aangeboden objecten. Het hoogste bod - EUR 600,- - werd uitgebracht op een zilverdraadbootje dat het toenmalige stadsbestuur in 1995 ontving tijdens een werkbezoek aan Indonesië. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de Stichting Fonds Bijzonder Noden Rotterdam. Dit fonds staat via de reguliere hulpverlening Rotterdammers bij die door bijzondere omstandigheden in financiële problemen zijn geraakt.

De geveilde objecten zijn geschenken die leden van het college van burgemeester en wethouders hebben gekregen tijdens officiële bezoeken. Dergelijke geschenken krijgen na ontvangst altijd een plek in het stadhuis. Na verloop van tijd worden de cadeaus in een centraal depot bewaard.

Inmiddels bestaat de collectie uit zo'n 2.600 objecten. Vanwege de beperkte capaciteit van de opslagruimte is besloten een klein deel van deze collectie online te veilen. Het gaat daarbij om geschenken die langer dan zes jaar geleden zijn ontvangen en die geen bijzondere museale of historische waarde hebben.

De veiling duurde twee weken. Belangstellenden konden tot afgelopen maandag 12.00 uur via de website van de gemeente een bod uitbrengen. Tijdens de veiling lagen de voorwerpen in de hal van het stadhuis in vitrines uitgestald voor het publiek. De stukken kregen een startbod mee van 5 tot maximaal 200 euro.

Evaluatie
De gemeente Rotterdam gaat de veiling evalueren. Mede aan de hand van deze evaluatie wordt bekeken of in de toekomst vaker relatiegeschenken geveild zullen worden.
Provincie:
Tag(s):