woensdag, 1. juni 2011 - 9:27

Rover: OV-chipkaart plannen NS voorbarig

Amersfoort

Rover vindt de aankondiging van NS om eind 2012 het papieren kaartje af te schaffen en veel loketten te sluiten zeer voorbarig.

Volgens de reizigersvereniging zijn er nog te veel problemen en onzekerheden met de OV-chipkaart die NS eerst dient op te lossen voordat een datum genoemd kan worden voor de overschakeling.

Woensdag maakte NS bekend eind 2012 over te willen schakelen op de OV-chipkaart. Daarbij zouden bovendien veel loketten sluiten, omdat geen papieren kaartjes meer verkocht worden. Rover is verbaasd over de plannen en vindt ze zeer voorbarig.
 
“Wij zijn tegen het afschaffen van het papieren kaartje”, stelt woordvoerder Chris Vonk, “maar als er toch een datum van afschaffing moet komen dient NS wel te zorgen dat alle problemen zijn opgelost”.

Zo dreigt het fors duurder te worden om een reis te onderbreken en is er nog geen oplossing voor het reizen over de “kortingsgrens” (de reiziger die voor 9 uur incheckt betaalt ook na 9 uur vol tarief). Ook is er nog niet voorzien in een landelijke kortingskaart en nog geen oplossing gevonden voor de meereiskorting.
 
Het sluiten van loketten klinkt Rover zeer klantonvriendelijk in de oren. “NS wil het personeel op andere plekken inzetten, maar wij vrezen dat het personeel op deze manier van kleinere stations zal verdwijnen”, aldus Chris Vonk. “Reizigers zullen nog een tijd bij het loket terecht willen kunnen voor hulp met het opladen van de OV-chipkaart, als loketten gaan verdwijnen vrezen wij dat veel reizigers aan hun lot worden overgelaten.”
Provincie:
Tag(s):