woensdag, 16. maart 2011 - 16:51

Rover wil ook roze OV-chipkaart voor kinderen

Utrecht

Rover is enthousiast over het voorstel van GroenLinks en VVD om een anonieme “roze” OV-chipkaart voor ouderen uit te geven. Volgens Rover zou deze OV-chipkaart ook geldig moeten zijn voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Dit heeft de reizigersvereniging al meerdere keren doorgegeven in gesprekken met het Ministerie, overheden en vervoersbedrijven.

Een meerderheid van de Tweede Kamer geeft aan een aparte OV-chipkaart met 65-plus korting te willen. Op dit moment is het voor ouderen wel mogelijk met korting te reizen, maar hiervoor moet de reiziger een persoonlijke OV-chipkaart aanschaffen. Sommige reizigers hebben hier bezwaar tegen vanwege de inbreuk op hun privacy.

Rover heeft al meerdere malen aangegeven een variant op de roze strippenkaart voor ouderen te willen. Daarnaast wil Rover dat deze kaart, net als de roze strippenkaart, ook geldig is voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Ook voor kinderen geldt op dit moment dat ze alleen met korting kunnen reizen indien ze gebruik maken van een persoonlijke OV-chipkaart.

Rover vindt dat er met de invoering van de OV-chipkaart meer rekening moet worden gehouden met verschillende doelgroepen. Zo geven veel Amsterdamse scholen inmiddels aan geen uitstapjes meer via het OV te organiseren omdat er geen groepskaart beschikbaar is voor klassen.
Provincie:
Tag(s):