vrijdag, 16. december 2011 - 9:59

Royal Theater Heerlen heropend

Heerlen

Het Royaltheater aan het Stationsplein in Heerlen wordt vrijdagmiddag officieel heropend. Het pand heeft de afgelopen maanden een grote metamorfose ondergaan.

Het Royaltheater heeft de afgelopen vier maanden een metamorfose ondergaan. De buitengevel is volledig gerestaureerd en in oude glorie hersteld. Peutz Architecten B.V. is betrokken bij de restauratie van dit door Peutz ontworpen Rijksmonument.

De Royal is een markant gebouw en ligt op een bijzondere plek. Het gebouw is in 1937 door Frits Peutz ontworpen als bioscoop en heeft inmiddels de status van rijksmonument. Om behoud van het pand zeker te stellen kocht de gemeente het theater eind 2009. Inmiddels is het theater van binnen aangepast op het gebied van brandveiligheid, is de verwarmingsinstallatie gerenoveerd en heeft asbestsanering plaatsgevon-den.

Provincie Limburg en Parkstad hebben de kosten van de restauratie van de buitengevel gesubsidieerd. Gemeente Heerlen heeft eerder de kosten voor de technische aanpassingen aan de binnenzijde van het theater op zich genomen. De vernieuwde inrichting heeft de exploitant voor zijn rekening genomen.
Provincie:
Tag(s):