zaterdag, 26. maart 2011 - 21:53

Ruim 130.000 bezichtigingen op NVM Open Huizen Dag

Nieuwegein

Tijdens de NVM Open Huizen Dag hebben vandaag circa 130.000 bezichtigingen plaatsgevonden. Dit bleek uit een steekproef onder NVM makelaars in Nederland. Er waren ruim 52.000 te koop staande woningen te bezoeken. Ieder huis werd gemiddeld 2,5 keer bezocht.

Het aantal bezichtigingen lag hiermee iets hoger dan tijdens de vorige NVM Open Huizen Dag in oktober. Woningzoekenden konden op de NVM Open Huizen Dag zonder afspraak binnenlopen bij de deelnemende woningen om zich breed te oriënteren op aanbod en prijs.

Volgens NVM-voorzitter Ger Hukker is er door veel verkopers en NVM makelaars met spanning uit gekeken naar deze NVM Open Dag. Door de strengere regels van banken als gevolg van het harde toezicht hebben namelijk veel kandidaat-kopers moeite om hun hypotheek rond te krijgen. Met name starters en ZZP' ers zijn hiervan de dupe.

Daarom zijn we blij dat, gelet op het grote aantal bezichtigingen, de markt blijkbaar niet helemaal stil valt en dat er een grote latente belangstelling voor een koopwoning blijft. "Op zich ook logisch wanneer je bedenkt dat er veel keus is en de kopers tegen een duidelijk lagere prijs hun droomhuis kunnen kopen dan twee jaar terug. Iedere week wisselen in Nederland nog zo'n 2.500 bestaande woningen van eigenaar. Tegen scherpe prijzen, want verkopers proberen hun huis zo aantrekkelijk mogelijk in de markt te zetten." Wel is het jammer dat je dan toch ziet dat 1 op 4 woningen niet worden bezichtigd. De komende 6 weken zal duidelijk worden hoeveel woningen daadwerkelijk uit de NVM Open Huizen dag zijn verkocht.

De NVM Open Huizen dag wordt twee keer per jaar georganiseerd. De volgende NVM Open Huizen Dag vindt plaats op zaterdag 1 oktober 2011.
Provincie:
Tag(s):