donderdag, 30. juni 2011 - 10:12

Ruim 40 boetes bij internationale politiecontrole

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 juni is in Midden-Limburg een internationale politiecontrole gehouden in de omgeving van de grens met België en Duitsland. De politie organiseerde deze controle om ervaring op te doen in de samenwerking met de buurcollega’s en verschillende ondersteunende diensten als Douane, Belastingdienst, Rijksdienst voor het Wegverkeer, Koninklijke Marchaussee, Vreemdelingenpolitie en het Verkeershandhavingsteam, zo meldt de politie Limburg-Noord donderdag.

Er werden drie controlelocaties op Nederlands gebied ingericht en even verder over de grens door de Belgische en Duitse collega’s eveneens. In totaal werden 42 processen-verbaal opgemaakt voor diverse overtredingen. Vier dronken bestuurders moesten een ademanalyse aan het politiebureau ondergaan. De resultaten van de controlelocaties op het Duitse en Belgische grondgebied zijn hierbij niet meegeteld.
De politie wil zo met de gezamenlijke controles aantonen dat de veiligheid van burgers niet ophoudt bij de landsgrenzen, maar in gezamenlijkheid door veel diensten kan worden gewaarborgd. Zo is in de samenwerking meer menskracht inzetbaar.

Conclusie en evaluatie aan het eind van de controles was dat er ook met deze samenwerking weer een stap is gezet in het van elkaars werk leren. Over en weer hebben politiemensen naast hun buitenlandse collega’s op straat gestaan. Alle medewerkers waren tevreden over de kennismaking en samenwerking met collega’s van de andere diensten en afgesproken is dat deze vorm in ieder geval wordt voortgezet.
Provincie:
Tag(s):