maandag, 10. oktober 2011 - 8:33

Ruim 40 procent van criminele jeugdgroepen aangepakt

Den Haag

Uit cijfers van de politie blijkt dat tot op heden 37 van de 89 criminele jeugdgroepen, ruim 40 procent, zijn aangepakt.

Daarmee verloopt de aanpak van de criminele jeugdgroepen zeer voortvarend. Dat maakt minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vandaag bekend tijdens de opening van het Veiligheidshuis Amsterdam-Amstelland.

Daarnaast meldt de bewindsman dat hij samen met staatssecretaris Teeven 120 cellen beschikbaar stelt in de PI Overamstel, beter bekend als de “Bijlmerbajes”, om de criminele jongeren uit deze groepen snel en adequaat in te kunnen sluiten. De jongeren krijgen tijdens hun detentie te maken met op maat gesneden interventies en nazorgtrajecten.

Het Kabinet heeft de aanpak van problematische jeugdgroepen hoog op de agenda staan. In mei 2011 kondigde Opstelten het actieprogramma criminele jeugdgroepen aan. Daarin stelde de minister zich, samen met het OM en de politie, als doel dat binnen twee jaar de 89 criminele jeugdgroepen die eind 2010 in kaart zijn gebracht, zijn aangepakt. Sindsdien zijn er al 37 van 89 criminele jeugdgroepen aangepakt. Dat wil zeggen dat individuen binnen deze groepen een (strafrechtelijke) interventie opgelegd hebben gekregen. Op deze wijze wordt de groepsdynamiek doorbroken.

De minister is dan ook zeer tevreden met dit resultaat en spreekt zijn waardering uit naar de politie, het OM en de gemeenten voor de gezamenlijke aanpak.
Provincie:
Tag(s):