donderdag, 21. juli 2011 - 11:32

Ruim 50 overtredingen bij landbouwvoertuigen geconstateerd

Noordoostpolder

Het verkeershandhavingsteam van de politie (VHT) heeft woensdagmiddag en -avond het landbouwverkeer in de Noordoostpolder gecontroleerd.

Zij hielden onder andere tractoren, combines, maai- en oogstmachines en andere combinaties staande op de Zwartemeerweg, de Ramsweg, de Noordermeerweg, de Lemsterweg en directe omgeving daarvan.

In totaal zijn er 18 landbouwers gecontroleerd en zijn er meer dan 50 overtredingen geconstateerd. De overtredingen liepen uit één van het niet hebben van geldige ontheffingen, het niet verzekerd zijn, rijden met scherpe uitstekende delen, geen (goed zichtbare) verlichting, niet afgedekte lading en het overschrijden van de maximale toegestane breedte van het voortuig (max. 3,5 meter). Er was één landbouwers bij die echt alles perfect voor elkaar had.

De politie houdt sinds eind mei dergelijke controles waarbij nu nog gewaarschuwd wordt en daar waar nodig een verkeersveilig advies wordt gegeven, in plaats van bekeuren. De verkeersagenten van het VHT voeren de controles uit in het belang van de verkeersveiligheid en treden op tegen overtredingen. In augustusgaan ze over tot bekeuren.
Provincie:
Tag(s):