donderdag, 20. oktober 2011 - 18:47

Ruim 60 procent kinderdagverblijven A’dam onder norm

Amsterdam

Meer dan de helft van de kinderdagverblijven in Amsterdam voldoet niet aan de normen van de GGD. Bij 8% van de kinderdagverblijven moet er snel actie worden ondernomen.

Dit blijkt uit onderzoek van RTV Noord-Holland naar rapporten van de GGD.
Uit de rapporten blijkt dat er nog veel mis is bij de kinderdagverblijven.

De grootste problemen hebben te maken met te weinig personeel, personeelsleden die nog geen Verklaring Omtrent het Gedrag hebben en de onbekendheid bij de werknemers over het protocol kindermishandeling.

Voorzitter Gjalt Jellesma van de belangenvereniging van ouders in de kinderopvang (BOinK) noemt het 'verontrustend' dat er nog steeds grote problemen zijn bij acht procent van de kinderdagverblijven in Amsterdam. Volgens hem is dat het gevolg van het achterstallig onderhoud van de afgelopen jaren: "Ik denk dat er veel te lang niet voldoende geïnspecteerd is en vooral niet voldoende gehandhaafd is."

De klacht van sommige kinderdagverblijven dat er nu door de gemeente te streng wordt gecontroleerd, noemt hij 'treurig': "Ik zou zeggen eerst eens gewoon zorgen dat alles in orde is en dan pas klagen dat er te streng gecontroleerd wordt, dat lijkt me de volgorde."
Provincie:
Tag(s):